Adviesgesprek Start-ups

Risicobeheersing tijdens de oprichting en groei

Start-ups zijn hot, maar falen vaak

Start-ups zijn hot! En dat blijkt niet alleen uit het grote aantal dat jaarlijks wordt opgericht, maar ook uit de interesse van grote bedrijven (zoals KPN, Rabobank, Shell) bij het ondersteunen van Start-ups. Door samenwerking kan innovatie sneller vormgegeven worden en worden vertaald naar concrete producten en diensten.
Maar het valt niet mee! 90% van de Start-ups bestaat na 3 jaar niet meer. De redenen hiervoor zijn divers, maar tegelijkertijd ook niet geheel verrassend. Bovenaan het lijstje staat een beperkte marktvraag naar het product, onvoldoende kasstromen, een te beperkt businessmodel, niet beschikken over een deskundig team en de concurrentie.

Waarom een adviesgesprek?

Door alle drukte rondom de introductie en groeifase van de Start-up wordt vaak vergeten om over het voorkomen van onverwachte gebeurtenissen en de inrichting van de organisatie na te denken. Met adviesgesprekken ondersteunen wij Start-ups (en Scale-ups) bij het inrichten en versterken van de organisatie en de risicobeheersing. Uitgangspunt is het beheerst groeien van de start-up, dus niet te langzaam en niet té snel.

Start-ups willen te snel

Falende start-ups lijken té snel naar de markt te willen. De bovengenoemde oorzaken van faillissement, hebben toch vooral ook met voorbereiding te maken. Een gedegen voorbereiding die noodzakelijk is, vóórafgaand aan de marktintroductie. Een goede inschatting van de risico’s met inzicht in de bijbehorende tegenmaatregelen om de impact van deze risico’s te verminderen kan dan ook niet ontbreken. Zowel vóórafgaand aan de marktintroductie als tijdens de introductie en groeifase. Daarnaast is een stevig fundament van de Administratieve Organisatie belangrijk om de groeiende organisatie in goede banen te kunnen leiden tot het moment dat de Scale-up fase is bereikt.

Hoe pakken we het aan?

Het adviesgesprek kost € 499 en kent de volgende 4 stappen:

  1. Intakegesprek 60 min (telefonisch/op locatie)
  2. Opstellen concept risicolandschap Startup (door ACS)
  3. Interactief gesprek o.b.v. risicolandschap Startup (60 min)
  4. Opstellen kort rapport met conclusies + bijlage risicolandschap (door ACS)

Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op via Info@riskaoic.nl of 06 – 51054417