Aanleiding
Het zal je maar gebeuren; de organisatie maakt een sterke groei door en de resultaten verbeteren keer op keer. Totdat de organisatie slachtoffer wordt van haar eigen succes en het niet meer lukt om de doelstellingen te halen. De organisatie is uit haar jasje gegroeid en allerlei problemen steken de kop op. Bijvoorbeeld een afnemende kwaliteit van producten en diensten, neen-verkopen aan klanten, een onbetrouwbaar managementinformatiesysteem en processen die steeds inefficiënter worden. Een situatie die nog al eens voorkomt, zoals bij het failliete Imtech, dat ten onder ging aan te grote internationale groeiambities in combinatie met een zwakke interne beheersing.

Een organisatie dat nog relatief klein van omvang is, heeft relatief kleine risico’s, die makkelijk opgevangen kunnen worden met een beperkte set aan beheersmaatregelen. Maar naarmate de organisatie in omvang toeneemt, zullen deze risico’s alsmaar groter worden. Er ontstaan nieuwe risico’s, waardoor meer en sterkere beheersmaatregelen noodzakelijk zijn. Kortom, er is een steeds sterker fundament nodig om de organisatie goed te kunnen besturen en te beschermen tegen risico’s. Maar organisaties zijn zich hier niet altijd bewust van óf reageren te laat.

Vergelijk het eens met de grootte van een huis. Een groot huis heeft ook een steviger fundament nodig dan een huis van beperkte omvang, anders zal dit vroeg of laat leiden tot structurele problemen. Het fundament dan nog versterken zal niet gaan of slechts met heel veel inspanning. Dit geldt ook voor groeiende organisaties. Je kan beter maar in een vroeg stadium een stevig fundament leggen en zorgen voor een basis op orde, omdat de flexibiliteit er dan nog is om aanpassingen door te voeren en de kosten relatief laag zijn.

In deze Masterclass geven we inzicht in hoe een Startup toch in control kan blijven en gecontroleerd kan groeien. M.a.w. Hoe creëer ik een blijvende basis op orde bij een Startup?

Programma Masterclass
Het programma ziet er als volgt uit:

  1. Definitie en doelstelling van de Basis op Orde
  2. De 5 kapstok onderdelen van de Basis op Orde
  3. Spanningsveld tussen vertrouwen en controle bij groei
  4. Methodiek om de Basis op orde te krijgen bij uw organisatie
  5. Illustraties met praktijk (fraude) voorbeelden

Voor wie bestemd?
De Masterclass is bedoeld voor management en medewerkers van Startups die het fundament van hun organisatie op tijd willen versterken met als doel: de basis op orde!

Doelstelling van de training
Na afloop van de cursus heeft de deelnemer inzicht in:

  • De betekenis en relevantie van de Basis op Orde
  • De belangrijkste basisbegrippen van de Basis op Orde.
  • Op welke wijze je de basis van een organisatie op orde kan krijgen en houden.

Heeft u vragen of opmerkingen?
Neem dan gerust contact via onderstaande contactgegevens:

Arjan Hofman
Info@riskaoic.nl óf bel 06 51.05.44.17

Meer informatie

Cursusduur

Halve dag

Datum

dinsdag 29 oktober 2019

Tijd

13:00 - 17:00

Docenten
drs. Arjan Hofman RO

Locatie

Locatie ACS Partners (kasteel Moersbergen)
Moersbergselaan 17
3941 BW Doorn

Prijs

€ 249 p/p

Maximaal aantal deelnemers

Max. 10

Overige informatie

10% vroegboekkorting bij inschrijven vóór 15 september 2019

Direct in je agenda zetten

Direct inschrijven

Oeps! We konden je formulier niet vinden.